Gastronomie

Gastronomie

Gastronomie

Bude nám ctí, pokud Vám pobyt ve vile zpříjemníme příjemnými gurmánskými zážitky. O to, abyste od nás neodjížděli hladoví, se vždy v rámci kontinentální snídaně, odpoledního snacku i 4-chodové večeře postará mladý, ale už mezinárodně ostřílený kuchař Jiří Čurík. Jeho dlouholeté kulinářské zkušenosti, které získal v prestižních anglických restauracích, ověnčené mezi jinými získáním ocenění „4 rosette“ v restauraci The Cross Kenilworth snad přispějí k tomu, aby servírované pokrmy byly zážitkem nejen pro Vaše oči, ale také pro Vaše chuťové pohárky.

Vždy si budete moci vybrat z 2 chodů hlavního jídla, ale věříme, že např. grilovací galavečer, steakové hody, večer francouzské, norské, indické či místní rakouské kuchyně Vás nad míru uspokojí. Samozřejmostí jsou vždy čerstvé a pokud možno lokální potraviny, používání autentického koření v pokrmech i to, že si veškeré bylinky si pěstujeme na vlastní zahrádce.

Nemůže samozřejmě chybět také náš nápojový kout. Plzeňský Prazdroj, lahodné víno či prostě jen nealko se k jídlu určitě budou hodit. A rozhodně by Vás měly potěšit 2 večery s ochutnávkou skvělých vín z našeho archívu. Kdykoliv si můžete objednat z naší nabídky mezinárodních destilátů i nealko nápojů. Ve svých apartmánech taktéž najdete nápoji plně zásobenou chladničku.

A takto může vypadat Vaše týdenní menu:

Italský večer

1.Rajčatový krém s bazalkou, tyčinka z listového těsta sypaná parmazánem a mákem

2. Linguini Aglio Olio e Pepperoncino, orestováno s česnekem, čerstvou chilli paprickou, podáváme s ruccolou a hoblinami parmazánu.

3. a) Grilovaná kuřecí rolka ,,Pesto„ obalená v Parmské šunce, podáváme s bramborem ,,Parmentiere„ (opékané bramborové kostky s česnekem a rozmarýnem), čerstvá zelenina, zálivka z bylinek a zakysané smetany nebo

b) Domácí hovezí hamburger, hranolky, omacky

4. Creme Brule s lesním ovocem a oplatkem ,,shortbread„

Alpský večer

1. Jemné pikantní Královské krevety na másle s česnekem a paprikou, podáváme s toustem z ciabatty

2. Krémová špenátová polévka, rozpékaná bagetka

3. a) Švýcarské Fondue (vepřová panenka, hovězí roštěná, kuřecí prsa,       klobáska, párky, mleté maso, sýr eidam a niva, kuřecí játra, šunka, sýr eidam nebo ementál, zelenina – chřest, lilek, cuketa, paprika. Podáváme s bílým pečivem, nove brambory nebo

b) Pečená brambora po tyrolsku (nudličky z vepřové panenky,anglická slanina, sýr,  bylinky, cibulka, česnek, zakysaná smetana)

4. Čokoládová Fontana, ovoce, domácí marsmalow

 

Český večer s vinným koštem

1. Jemná játrová paštika, toast, rajčatovo-zázvorové catni

2. Česneková polévka krémová

3. a) Konfitovaná kachna , 2 druhy zelí, houskový knedlík, bramborový knedlík, bramborové lokše nebo

b) Krůtí  Cordon Bleu, gratinované brambory, čerstvá zelenina

4. Jablečný štrůdl, domácí šlehačka

 

Indický večer

1. Indické oplatky ,,Papad“ a omáčky

2. Vegetariánský samosas

3. a) Murgh Curry( kuřecí kousky kari), dušená rýže, naan chléb nebo

b) Vídeňský telecí řízek, bramborový salát

4. Kokosový rýžový nákyp, sypaný pistáciemi, zalitý směsí z lesního ovoce

 

Francouzský večer

1. Krabí salát/ sýrové soufflé

2. Tradiční francouzská cibulová polévka

3. a) Grilovaný losos á la Paris s holandskou omáčkou, vařený brambor

b) Jehněčí gyros, domácí tortilla, zelenina, zálivka tzatziky

4. Flambovaná palačinka Marseilles s oříšky a banánem

 

Gurmánský večer

Šestichodové menu

1. Kuřecí yuk sung

2. Kachní kaldoun, domácí nudle, knedlíčky

3. Filátko z mořského vlka, podáváme na lůžku z česnekovo-cuketových parpadeli, světlé pečivo

4. Mix grill – hovezí steak, vepřová panenka, kuřecí prso, klobáska, slanina, královská kreveta, domácí demi glace, česnekovo-smetanové brambory

5. 4 druhy sýrů, oplatek, řapíkatý celer, hroznové víno

6. Domácí zmrzlinový pohár La Cascade

 

Steakový galavečer, noc míchaných nápojů

1. Cappuccino z pravých hříbků s domácími krutónky a bylinkami

2. Grilovaný chřest v parmské šunce přelitý bešamelovou omáčkou

3. Výběr ze steaků – hovězí rib-eye, vepřová krkovice, kuřecí  prso, bylinkové máslo/dolcelatte pannacota, domácí hranolky, cherry rajčátka, lišky

4. Čokoládové soufflé s domácí vanilkovou zmrzlinou

Poznámka

Jedná se o pouhý příklad týdenního menu a toto pravidelně měníme. Každopádně u nás zažijete opravdové gurmánské hody.